organisatieontwikkeling

Bever Management levert meerwaarde in uw organisatie door bij te dragen aan de organisatieontwikkeling doorheen concrete trajecten in de werkgebieden strategie en afstemming, dynamisch aansturen en bedrijfsprocessen.

 

De structuur, de processen, de rollen en de cultuur van de organisatie worden afgestemd op de strategie van uw bedrijf.

Ieder inititiatief in organisatieontwikkeling begint voor ons bij het luisteren naar u en bij het observeren van de dagelijkse werking van uw organisatie, teams en medewerkers, meestal vanuit een participerende rol.

Welke organisatiestructuur best is aangepast aan de uitdagingen in de omgeving, bepaalt mee of een organisatie eerder centralistisch dan wel in een netwerklogica wordt opgebouwd.

 

Werkt een functionele opbouw beter dan een procesoriëntatie?

 

Hoe organiseren we overleg en samenwerking doorheen het bedrijf?

 

Hoe vinden projectstructuren hun correcte plaats in de operationele organisatie van uw bedrijf?

 

Het antwoord op deze vragen vertrekt vanuit de strategie van de organisatie en hoe die strategie een antwoord geeft op de uitdagingen die de omgeving stelt.

Kwesties van organisatieontwikkeling stellen zich vaak naar aanleiding van heel concrete trajecten: optimaliseren van bedrijfsprocessen, fusie van bedrijven, groei of reorganisatie.

 

Door de holistische aanpak van Bever Management wordt zorg gedragen voor de persoonlijke en de collectieve aspecten van deze ontwikkeling, en voor de culturele en de structurele aspecten erin. Op die manier bouwt Bever Management aan duurzame en wendbare organisaties.

In de aansturing van uw organisatie ruimte creëren voor een organische dynamiek draagt bij tot een veranderingsbewuste en open bedrijfscultuur.

 

Tezamen met een flexibele werkorganisatie en flexibele werkprocessen draagt dit bij tot een grotere wendbaarheid van uw organisatie.